Luik: La Cité Ardente (De Vurige Stede)

Onze leerlingen van het 3e, 4e en 5e  jaar waren de voorbije dagen te gast in Luik. Deze middag komen de leerlingen terug en hebben zij hun Luikse vrienden bij.

Hartelijk welkom.

 

Een kort veslag van het bezoek aan Luik:

Le temps passe trop vite. We zijn al bijna halfweg de uitwisseling. Maandagmiddag werden we op het station door de gastscholen hartelijk ontvangen en gingen we met de twee groepen ieder onze eigen weg. De derdejaars vulden de namiddag met een speeddating en kennismakingsactiviteiten in de charmante oude turnzaal van de school. Door de kleine groep voelden ze zich al snel op hun gemak en merkten we dat de eerste contacten vlot verliepen. De vierde- en vijfdejaars gingen na de kennismaking creatief aan de slag met het maken van een karikatuur van hun correspondent uit klei. We sloten de schooldag af met een tentoonstelling op school over Anne Frank.

Dinsdagochtend vertelden de leerlingen enthousiast over de ontvangst in de gastgezinnen en keken ze terug op een avond waarin ze al goed Frans gebabbeld hadden. De derdejaars startten de dag met een rondleiding in de stad, gegidst door de leerlingen van de richting Toerisme en bezochten het ondergronds museum “L’archéoforum” onder de Place Saint-Lambert. Ze sloten de schooldag af op de schaatsbaan en we merkten dat de band tussen de leerlingen al een pak hechter geworden was. De vierde- en vijfdejaars begonnen de dag met een les expressie. Ook zij ontdekten de stad aan de hand van verschillende opdrachten. Met een heel aantal kilometers achter de rug keerden de leerlingen moe maar voldaan terug naar hun gastgezinnen voor nog een avond vol activiteiten. Er worden al heel wat plannen gemaakt voor woensdagnamiddag. Leerlingen trekken naar de bowlingbaan of groeperen zich om samen te sporten.

Wij hopen op een fijn vervolg in Overpelt van deze leerrijke en plezierige uitwisseling.


Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap