Rode Neuzen Actie

De leerlingen van 3.4 en 3.8 organiseerden een succesvolle actie op school.

3.4 zorgden voor meer dan 600 om cupcakes en speculaaskoeken. 3.8 voor meer dan 300 wafels. Toen er gesproken werd over de solidariteitsactie in het derde jaar, stonden ze allemaal paraat om hun steentje bij te dragen aan het goede doel. We kozen voor het goede doel: Rode Neuzen Dag.

 

Wat is Rode Neuzen Dag? Eén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen dan ook nog niet de zorg die ze nodig hebben. VTM, Belfius en Qmusic organiseren daarom op vrijdag 30 november 2018 Rode Neuzen Dag. Alle geldinzamelacties worden geregistreerd via de Rode Neuzenwebsite. Dit jaar staan de scholen in de kijker.

Mater Dei staat geregistreerd als Rode Neuzenschool. Dit betekent dat wij Rode Neuzencoaches hebben (leerlingenbegeleiding), dat wij per klas een vertrouwenspersoon hebben (klastitularis) en dat er een stille ruimte aanwezig is, waar leerlingen terecht kunnen om even tot zichzelf te komen (hieraan wordt gewerkt!). Door onze registratie komt het bedrag dat we inzamelen, dubbel of driedubbel terug in financiële steun om onze eigen leerlingen met psychische problemen bij te staan, zonder dat zij hiervoor externe hulp moeten zoeken.

 

Klas 3.4 kreeg als kers op de taart hoog bezoek. Sean Dhondt kwam even proeven van onze cupcakes en zette onze school in de kijker op de radio!

 


Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap