Terug naar school : 100 Jaar MDO

Als je hier klikt, kan je je inschrijven. Je bent van harte welkom.

 

Afhankelijk van je laatste jaar in Mater Dei, zal je onthaald worden :
- tussen 14u - 16u (afstudeerjaar 1972 of vroeger);
- tussen 17u - 19u (afstudeerjaren van 1973 t.e.m. 1999);
- tussen 20u - 22u (afstudeerjaren van 2000 t.e.m. 2019).

Om deel te nemen, volstaat het dat je als leerling ingeschreven bent geweest.

De toegangsprijs bedraagt 5 Euro (incl. drankje, hapje, optredens en tentoonstelling). Je kan ter plaatse betalen (cash).

 

Persbericht 4 februari 2020

Het Ursulinenklooster en later Mater Dei vormen al jaar en dag een herkenningspunt in het centrum van Overpelt. De school blaast in 2020 honderd kaarsjes uit. Wat in 1920 begon als een naaischool voor meisjes groeide uit tot een moderne school, die dit jaar in het licht van de reorganisatie van WICO ook haar laatste schooljaar viert.
Reden genoeg dus om van de honderdste verjaardag een mooi gebeuren te maken. Dat start op 7 maart met een feest voor alle oud-leerlingen. Iedere oud-leerling komt gewoon even terug naar school, naar een klaslokaal waar mooie herinneringen aan vriendschap en studeren kunnen worden opgehaald. Doorlopend is er een programma met optredens van (oud)-leerlingen en kunnen er hapjes en drankjes gekocht worden. Een unieke tentoonstelling zal dat weekend zorgen voor een prachtig beeldverhaal van 100 jaar onderwijs.
In de eerste decennia van haar bestaan heeft de school een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van jonge meisjes en, op basis van deze ervaringen, ook steeds ruimte gegeven aan diversiteit van onderwijsvormen, studierichtingen en uiteraard ook van mensen. Op de tentoonstelling kan men ook verhalen meemaken die ontstonden uit interviews met oud-leerlingen over hun ervaringen als leerling op Mater Dei.


Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap