YOUCA ACTION DAY

Onze school draagt maatschappelijk engagement hoog in het vaandel.  Daarom neemt het vijfde jaar komende donderdag deel aan de YOUCA Action Day (het vroegere Zuiddag). Op deze actiedag gaan meer dan 17 000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel één dag aan de slag bij een bedrijf, particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze.  

De werkgever betaalt per werkende leerling €50.  Dit geld gaat naar een jongerenproject in El Salvador in samenwerking met Trias ngo, alsook enkele jongerenprojecten in Vlaanderen. Je kan meer lezen over het project en Trias ngo op https://youca.be/elsalvador.

Een belangrijk onderdeel van de deelname aan de YOUCA Action Day is leren begrijpen dat iedereen deel uitmaakt van een netwerk. Ontmoetingen tussen werkgevers en leerlingen staan centraal. De leerlingen gaan actief op zoek naar een job en leren dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Daarom werden de leerlingen tijdens de les Nederlands voorbereid door het schrijven van een cv en motivatiebrief. Daarnaast leerden zij telefonisch contact leggen met verschillende bedrijven. 

Donderdagavond waren er mooie verhalen. Ook voor Nora Stelten die werkte in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.


Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap