Zuiddag: leerlingen staan hun loon van 1 werkdag af.

180 leerlingen die een job zochten voor één dag; niet evident.

Er ging heel wat voorbereiding en zweet aan vooraf. Doch de volgehouden inzet van leerlingen, de hulp van hun ouders en van de klassenleraar heeft gezorgd dat iedereen werk voor één dag had.

Wij zijn fier dat wij met de leerlingen van het 5e jaar de doelstellingen van Zuiddag weer gerealiseerd hebben.

Wij danken de leerlingen en de vele werkgevers die bereid waren om een leerling aan te nemen voor een dag en het loon te storten.

 

Tot slot: vanaf morgen krijgt ZUIDDAG een nieuwe naam nl YOUCA

Na 11 jaar is de knoop doorgehakt. De naam Zuiddag verdwijnt en wordt vervangen door YOUCA, een acroniem voor YOUth for Change and Action. De naam van de werkdag blijft voorlopig wel nog Zuiddag, maar zal in de toekomst ook verdwijnen. Wat ze doen, blijft hetzelfde, maar wel met een naam die jongeren écht vertegenwoordigt.

Het nieuwe logo

Een megafoon om al die geëngageerde jongeren, waarvan wij 100 procent zeker zijn dat ze bestaan, een stem te geven. We willen jongeren ondersteunen in het ontwikkelen van hun stem door maatschappelijk bewustzijn te versterken en actief engagement aan te moedigen.

 Wat doen ze?

Youca stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Youca versterkt het maatschappelijk bewustzijn en de competenties van jongeren om een actief engagement op te nemen. Youca zorgt voor unieke ontmoetingen met een impact in het culturele, publieke en zakelijke leven.

 


Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap