Oud-Personeelsleden

ACTIVITEITEN

Op al onze activiteiten zijn de partners van de leden zeer welkom.

Meerijders betalen een vergoeding van 8 eurocent/km aan de chauffeur.

Maart

Do 28 maart  14.00 uur (13u50)

 

Bezoek met gids aan het Mijnmuseum in Beringen

 

Het Mijnmuseum barst van leuke activiteiten. De combinatie van de tentoongestelde authentieke materialen met hedendaagse getuigenissen, audio- en beeldfragmenten en een multitouch-tafel brengt het mijnverleden op een boeiende manier dichterbij.

De gids (meestal een ex-mijnwerker) neemt ons mee op tocht doorheen het museum en vertelt over verschillende thema’s zoals de ontdekking van steenkool, het werk in de ondergrond, het leven in de cité, de sluiting en de toekomst.

Als afsluiter duiken we samen de ondergrondsimulatie in.

 

Praktisch m.b.t. be-MINE:

 

Het is aangewezen om zich met de groep een 10 minuten vóór het aanvangsmoment van de gidsbeurt, aan te melden en te verzamelen in het toeristisch infokantoor, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen.

 

Deelname:

 

Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 maart 2019 door € 6,00 te storten op rekeningnummer BE25 4585 0539 9182 van de Oud-leerkrachtenvereniging MDO; Sint-Trudostraat 97, 3990 Wijchmaal met de vermelding ‘Beringen Rechtstreeks’ of ‘Beringen via Palethe’.

 

Deze datum (18 mrt) is de uiterste datum van inschrijving omdat we dan het exact aantal deelnemers moeten meedelen aan de Toeristische Dienst van Beringen.

 

Vertrek aan Palethe om 13.15 uur

April

Vr 26 april  14.00 uur

 

Bestuursvergadering.

Mater Dei maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap